Aambeien

Behandeling van Aambeien

Wat zijn aambeien?
Aambeien zijn opgezwollen en ontstoken bloedvaten in de anus en het onderste rectum. Ze kunnen interne of externe aambeien zijn en worden vaak veroorzaakt door factoren zoals chronische constipatie, zwangerschap, veroudering en langdurig zitten. Symptomen van aambeien kunnen variëren van jeuk en ongemak tot pijn en bloeden.

Symptomen van aambeien
- Jeuk of irritatie rond de anus
- Pijn of ongemak
- Zwelling rond de anus
- Bloedingen tijdens de stoelgang
- Een gevoel van een uitstulping of knobbel in de anus

Diagnose van aambeien
Bij Medische Kliniek Velsen zullen onze ervaren specialisten een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren om de aanwezigheid en ernst van aambeien vast te stellen. Dit kan soms een anoscopie of proctoscopie inhouden om de interne structuren beter te kunnen beoordelen.

Behandelingsmogelijkheden voor aambeien
Wij bieden verschillende behandelingsopties, afhankelijk van de ernst en het type van uw aambeien:


Conservatieve behandeling:
Bij milde gevallen kunnen veranderingen in dieet en levensstijl, zoals vezelrijke voeding en voldoende vochtinname, helpen om symptomen te verlichten. Ook kunnen zetpillen, crèmes en pijnstillers worden voorgeschreven.

Sclerotherapie:
Hierbij wordt een chemische oplossing geïnjecteerd in de aambei om deze te laten verschrompelen. Dit is een vrij vlotte en patientvriendelijke manier met hele gunstige resultaten, waarmee wij vrijwel al onze patiënten in korte tijd van hun klachten kunnen verhelpen.


Andere methoden die wij ook voorhanden hebben in de kliniek zijn:

Rubberbandligatie:
Dit is een minimaal invasieve procedure waarbij een rubberen bandje rond de basis van de aambei wordt geplaatst om de bloedtoevoer af te sluiten, waardoor de aambei krimpt en afsterft.

Coagulatie:
Technieken zoals infraroodcoagulatie of elektrocoagulatie worden gebruikt om de aambei met warmte toepassing te verschroeien en te laten verschrompelen.

Chirurgische verwijdering (Hemorrhoidectomie):
Voor ernstige gevallen of wanneer andere behandelingen niet effectief zijn, kan een chirurgische verwijdering van de aambeien noodzakelijk zijn.

Na de behandeling
Na de behandeling kunnen er enkele dagen lichte pijn en ongemak zijn, afhankelijk van de gekozen procedure. Het is belangrijk om de door uw arts gegeven nazorginstructies op te volgen om een snel en succesvol herstel te bevorderen. Dit kan het nemen van pijnstillers, warm baden en het vermijden van zwaar tillen en inspanning omvatten.

Mogelijke complicaties
Zoals bij elke medische procedure zijn er mogelijke complicaties, zoals infecties, bloedingen of tijdelijke incontinentie. Onze specialisten zullen alle mogelijke risico’s en complicaties met u bespreken tijdens uw consult.

Waarom kiezen voor Medische Kliniek Velsen?
Bij Medische Kliniek Velsen streven we naar het bieden van de best mogelijke zorg voor onze patiënten.

Onze voordelen:
- Korte wachtlijsten: Snelle toegang tot diagnose en behandeling.
- Ervaren specialisten: Onze proctologen hebben uitgebreide ervaring en expertise.
- Moderne faciliteiten: Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en technieken.
- Persoonlijke aandacht: Elke patiënt krijgt persoonlijke zorg en aandacht van één medisch specialist.

Maak een Afspraak
Heeft u last van aambeien of wilt u meer informatie over onze behandelingen? Neem contact met ons op en maak een afspraak op de poli chirurgie. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen en zorgen ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk
9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief