Perianale Skintags

Wat is een perianale skintag?
Een perianale skintag is een overtollige of uitgerekte huidflap die rondom de anus zit. Het zijn overgebleven resten van sterk uitgezette aambeien, die al spontaan (meestal door trombosering dwz stolselvorming lokaal in de aambeien) of na een behandeling zijn geresobeerd. De eenmaal uitgezette huid blijft dan zitten. Dit zien wij vaak bij vrouwen na een zwangerschap en moeizame bevalling. Maar ook bij mensen met chronisch moeizame ontlasting of zwaar tilwerkzaamheden.

Symptomen van perianale skintag
- hinderlijke en ontsierlijke overtollig huid tpv de anus
- hygienische problemen
- jeuk
- pijn en smetplekken tpv de anus

Diagnose van perianale skintags
Bij Medische Kliniek Velsen zullen onze ervaren specialisten een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren om de aanwezigheid en de uitgebreidheid van perianake skintags vast te stellen. Dit omvat meestal een visuele inspectie van perianale regio. Een invasieve onderzoek is niet nodig.


Behandelingsmogelijkheden voor perianale skintags
Wij bieden verschillende behandelingsopties, afhankelijk van de ernst van uw aandoening:

excideren / wegsnijden onder plaatselijke verdoving:
dit wordt bij kleine skintags gedaan. Indien gewenst kunnen wij dit onder sedatie (= een roesje) of narcose uitvoeren.


proctoscopie + sclerotherapie (inspuiten met etsende medicijn) gevolgd door excisie:

bij uitgebreide perianale skintags zijn ook onderliggende aambeien aanwezig. In deze gevallen wordt eerst mbv de injecties (=sclerotherapie) de aambeien behandeld. De skintags worden daarmee kleiner en kunnen dan verwijderd worden met een relatief kleinere operatie dan meteen excideren. Dit kan onder lokale verdoving, eventueel kan het afhankelijk van de grootte en/of wens van de patient onder sedatie (=roesje) of narcose.


Na de behandeling
Na de behandeling is het belangrijk om de wond schoon en wat vet te houden en de door uw arts gegeven nazorginstructies op te volgen. Dit kan het regelmatig verwisselen van verbanden en het nemen van pijnstillers omvatten. Volledige genezing kan enkele weken duren, afhankelijk van de omvang van de ingreep.


Mogelijke complicaties
Zoals bij elke medische procedure zijn er mogelijke complicaties, zoals infecties, bloedingen of littekenvorming. Onze specialisten zullen alle mogelijke risico’s en complicaties met u bespreken tijdens uw consult.


Waarom kiezen voor Medische Kliniek Velsen?
Bij Medische Kliniek Velsen streven we naar het bieden van de best mogelijke zorg voor onze patiënten.

Onze voordelen:
- Korte wachtlijsten: Snelle toegang tot diagnose en behandeling.
- One-stop-poli: Afhankelijk van de aandoening, de uitgebreidheid en de wens van de patient kunnen de wij reeds bij de eerste polibezoek de behandeling uitvoeren.
- Ervaren specialisten: Onze proctologen hebben uitgebreide ervaring en expertise.
- Moderne faciliteiten: Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en technieken.
- Persoonlijke aandacht: Elke patiënt krijgt persoonlijke zorg en aandacht van één medisch specialist.
- Anaesthesie faciliteiten: onze behandelteam bestaat ook uit anesthesisten (de slaapdokter) waardoor bij ons itt andere zelfstandige klinieken de mogelijkheid bestaat om behandelingen onder sedatie of narcose uit te voeren ipv lokale verdoving.


Maak een Afspraak

Heeft u last van perianale skintags of wilt u meer informatie over onze behandelingen? Neem contact met ons op en maak een afspraak op de poli chirurgie. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen en zorgen ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk
9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief