Medische Kliniek Velsen per 1 november 2019 open

25-10-2019

Het begon in 2018 met een plan voor een derde transgenderkliniek in Nederland. Maar het plan werd al snel groter.Per 1 november gaat het eerste deel van Medische Kliniek Velsen open. Met operatiekamers, een verpleegafdeling en een polikliniek plastische chirurgie, gynaecologie en neurochirurgie. Uitbreiding volgt begin 2020.Medische Kliniek Velsen is gevestigd in een voormalig kantoorgebouw, direct aan de A22. Het initiatief voor de kliniek komt van twee ervaren medisch specialisten: anesthesioloog-pijnspecialist Cees-Jan Oostwouder uit Alkmaar enplastisch en reconstructief chirurg Robert Kanhai uit Amstelveen.

4 OK’s, 17 verpleegbedden

“Na goedkeuring van onze plannen door de gemeente Velsen, is alles heel snel gegaan”, zegt Cees-Jan Oostwouder.“Aanvankelijk bestond ons bouwplan uit 2 operatiekamers en 8 verpleegbedden, maar na het omvallen vanhet Slotervaartziekenhuis bleek onder diverse medisch specialisten een grote behoefte te bestaan aan klasse 1operatiekamers in combinatie met verpleegkamers. Met medewerking van de ABN AMRO werd ons plan begin 2019 uitgebreid naar een algemene kliniek, met 4 operatiekamers en 17 verpleegbedden.”

Uitbreiding 2020

Per 1 november start Medische Kliniek Velsen met plastische chirurgie, gynaecologie en neurochirurgie. “Begin 2020 volgen algemene chirurgie, kaakchirurgie, radiologie en orthopedie”, aldus Robert Kanhai. “Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de oplevering van de OK’s, de verpleegafdeling en de polikliniek. Binnenkort starten we met de bouwvan de afdeling radiologie, met onder andere een MRI.”

Luxe hoteluitstraling

De aankleding van de kliniek is totaal anders dan men van een ziekenhuis of kliniek zou verwachten.Cees-Jan Oostwouder: “Onze binnenhuisarchitect Jacquelien Stam heeft gezorgd voor een luxe hoteluitstraling.Iedereen die bij Medische Kliniek Velsen binnenkomt, voelt zich eerder op vakantie dan in een medische kliniek.”

Korte wachttijd, warm welkom

Het zorgconcept van Medische Kliniek Velsen is opgezet vanuit de jarenlange ervaring van de zorgverleners en draait volledig om hoge kwaliteit van zorg en servicegerichtheid naar de patiënt. Robert Kanhai: “In onze kliniek staat de patiënt weer op nummer één en daar passen we onze workflow op aan. We streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden en de mensen een warm welkom te geven.”

Eén groot team

Eigenaren Cees-Jan Oostwouder en Robert Kanhai zijn beide directeur van Medische Kliniek Velsen, maar werken gewoon mee op de werkvloer: “Wij vinden dat belangrijk, zo houden we optimaal feeling met het zorgproces. Eigenlijk zijn we de ouderwetse geneesheer-directeur. De managementlaag houden we zo klein mogelijk, daarmee beperken we de zorgkosten. Verder willen we af van het monodisciplinair denken en de hiërarchische verhoudingen die je in sommige ziekenhuizen nog wel eens aantreft. Hier in Velsen doen we het echt anders. We zijn één groot team, waarin ieder zijn eigen kwaliteit en specialiteit inbrengt. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid nemen worden zeer gewaardeerd.”

Vaste groep medisch specialisten

De kliniek laat dan ook niet allerlei ‘ losse‘ medisch specialisten invliegen. Robert Kanhai: “We werken met een vastegroep medisch specialisten. Dat kan omdat we met hen een samenwerking aangaan die verder reikt dan alleen operatie-kamers verhuren. Dat zorgt voor continuïteit van zorg, betere onderlinge samenwerking en meer verantwoordelijkheid richting de geleverde zorg.”

Multidisciplinair en innovatief

Medische Kliniek Velsen gaat naast multidisciplinaire zorg ook aandacht besteden aan innovatieve zorg.“En we gaan samenwerken met universitaire centra voor wetenschappelijk onderzoek.”

Diverse vacatures bij Medische Kliniek Velsen

Medische Kliniek Velsen heeft diverse vacatures. Kijk op www.mkvelsen.nl voor een actueel overzicht ofneem direct contact op met Mw. Nicolette Haasnoot, tel.: 085-0600855 voor meer informatie.

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief