Wervelkanaalstenose

Wat is wervelkanaalstenose?

Wervelkanaalstenose is een vernauwing van het kanaal voor de zenuwen in de rug.


Wat zijn de symptomen?

U heeft pijn en een moe gevoel in de benen, met name bij lopen en bij staan. Vooroverbuigen en zitten doen de klachten verminderen. Fietsen gaat verbazingwekkend goed. Bij het winkelen zijn winkelwagentjes een uitkomst, lekker om op te hangen. Ook is er soms rugpijn.
 

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk

Waardoor ontstaat wervelkanaalstenose?

Door een aantal zaken kan het wervelkanaal vernauwd raken:

Dit wil niet zeggen dat er bot is afgesleten, integendeel. Het lichaam probeert de zwakke plek sterker te maken. De gewrichten in de rug worden juist dikker. Daardoor wordt de ruimte voor de zenuwen minder.
Een bijkomende hernia of een gewrichtscyste kan bijdragen aan de verdere vernauwing. Bij vooroverbuigen en zitten wordt de vernauwing iets minder. Daarom voelt dit meestal goed.


Behandeling van wervelkanaalstenose

De afstand die u kunt lopen, wordt steeds minder. Dit kan een reden zijn om te opereren. Bij de operatie wordt het te veel aan bot weggehaald, zodat er weer genoeg ruimte ontstaat. Als een hernia de vernauwing veroorzaakt, is afwachten een mogelijkheid. Er is dan een kans op spontaan herstel. Bij verdikte gewrichten worden de klachten in de regel alleen maar erger. De klachten die u met lopen en staan ervaart en niet bij fietsen, kunnen snel verminderen door een operatie. Rugpijn wordt minder goed en ook vaak minder snel behandeld met een operatie.

Begeleiding voor en na uw behandeling via onze app

Om u zo goed mogelijk te begeleiden voor én na uw behandeling, bieden wij uw de gratis Caro app aan. De app voorziet u al tijden voor uw behandeling van nuttige informatie en 'coacht' u na de operatie in bijvoorbeeld de revalidatie en het afbouwen van pijnmedicatie. De app kunt u hieronder downloaden.  De te gebruiken zorgcode is mkvelsen. 

Caro app

Caro app – App Store (Apple)  Caro app – Google Play Store (Android)

 

Wat kan Medische Kliniek Velsen voor u betekenen?

Met ervaren en deskundige specialisten bekijken wij uw probleem nader en bepalen we of een operatieve behandeling zinvol is. Mogelijk zijn er ook andere oplossingen. Indien er een operatie mogelijk is, kan die op zeer korte termijn plaatsvinden. De behandeling wordt uitgevoerd in een gloednieuwe, hypermoderne omgeving die voldoet aan alle eisen.

  • Korte wachtlijsten
  • Uit de basisverzekering vergoed
  • Meerdere disciplines onder één dak
  • Persoonlijk contact met één medisch specialist
9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief