EEG onderzoek na slaapdeprivatie

Binnenkort heeft u een afspraak voor een EEG na slaapdeprivatie onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. EEG is een afkorting voor Elektro Encefalografie onderzoek, ook wel een hersenfilmpje genoemd. Slaapdeprivatie is een ander woord voor slaaponthouding dat wil zeggen het uitstellen van de slaapbehoefte.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk

Kies uw aandachtszone

Kies uw aandachtszone

U heeft nog geen aandachtszone geselecteerd.

Doel


Het doel van het onderzoek is het registreren van de elektrische activiteit van de hersenen terwijl u doezelt en in slaap valt. Deze elektrische activiteit registreren wij op een computer. Wij maken ook een video-opname van u. Het EEG -onderzoek vindt plaats nadat u een nacht niet heeft geslapen. Een slaapdeprivatie EEG vindt meestal plaats als het gewone EEG-onderzoek niet voldoende gegevens heeft opgeleverd.
 


Voorbereiding


Sta op de dag voorafgaand aan het onderzoek op de voor u normale tijd op en verricht de werkzaamheden die u normaal gesproken zou doen. De avond en de nacht voor het onderzoek slaapt u niet. In totaal bent u dus zo’n 24 uur wakker. In verband met het aanbrengen van de elektroden op de hoofdhuid dient u de dag of de nacht voor het onderzoek uw haren te wassen. Gebruik daarna geen vet, gel of haarlak meer.
 


Het onderzoek


Tijdens het onderzoek worden elektroden op het hoofd aangebracht met een scrubcrème en geleidingspasta. Liggend in een bed in een (half)donkere kamer moet u proberen te slapen. Vooral de periode van inslapen is belangrijk voor de registratie van de hersenactiviteit. Na afloop worden de elektroden verwijderd en worden de restjes contactpasta zoveel mogelijk uit het haar gekamd. Voor het oplossen van de contactpasta wordt warm water gebruikt.
Ook al voelt u zich voor/na het onderzoek uitgerust, dan raden wij u toch sterk af zelf een auto te besturen. Uw reactiesnelheid is sterk verminderde omdat u een nacht niet heeft geslapen. Het onderzoek zelf duurt ongeveer 2 uur.
 

Uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door een arts.

Vragen


Heeft u vragen over het onderzoek stelt u deze dan gerust aan uw behandelend neuroloog.
 
 

9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief