Elektro-Encefalografie onderzoek (EEG)

U krijgt een EEG-onderzoek, dit is een afkorting voor Elektro-Encefalografie onderzoek, ook wel een hersenfilmpje genoemd. In deze folder leest u meer informatie hierover. Bij dit onderzoek wordt de elektrische activiteit gemeten die altijd in uw hersenen aanwezig is. Deze elektrische activiteit registreren wij op een computer. Wij maken ook een video-opname van u.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk

Kies uw aandachtszone

Kies uw aandachtszone

U heeft nog geen aandachtszone geselecteerd.

Hoe is de voorbereiding?


Om het onderzoek goed en snel te laten verlopen is het zinvol dat u de avond voor het onderzoek uw haar wast en daarna geen haarlak, gel of crème gebruikt. Onze ervaring is dat bij vet haar de elektroden niet goed op uw hoofd blijven zitten. Bovendien kunt u de geleidingspasta uit gewassen haar makkelijker verwijderen. Als u ingevlochten kunsthaar heeft, dan vragen wij u dit te verwijderen. Voor dit onderzoek hoeft u niet te stoppen met het innemen van medicijnen behalve als uw behandelend arts u vraagt dit wel te doen.
 


Hoe gaat het onderzoek?


Om de hersenactiviteit te kunnen meten krijgt u op de hoofdhuid, tussen uw haren, 25 zilveren elektroden geplakt. De plaatsen waar deze elektroden komen, worden eerst door de laborant uitgemeten. Daarna poetst de laborant deze plaatsen met een soort scrubcrème. De laborant bevestigt de elektroden met een pasta die goed geleid. Tijdens de registratie, die ongeveer 25 minuten duurt, ligt u op een bed en wordt u gevraagd een aantal opdrachten uit te voeren. Na de registratie haalt de laborant de elektroden weg en maakt uw haren schoon. Alles bij elkaar duurt het hele onderzoek ongeveer één uur. Het onderzoek is pijnloos.

Meer Informatie


Heeft u vragen over het onderzoek stelt u deze dan gerust aan uw behandelend neuroloog
 

9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief