Radiologie

Bij Medische Kliniek Velsen kunt u ook terecht bij de afdeling Radiologie voor MRI-onderzoeken, Röntgenfoto’s & Echografieën. De verschillende onderzoeken kunnen aangevraagd worden door huisartsen en medisch specialisten. De MRI-onderzoeken worden gedaan met behulp van de nieuwste Philips MRI Ingenia Ambition S.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk

Radiologische onderzoeken

Patiënten worden voor onderzoek of behandeling op de afdeling Radiologie altijd verwezen door de huisarts of door de medisch specialist. U bent doorverwezen omdat uw huisarts of een medisch specialist meer informatie nodig heeft voor het stellen van een diagnose, het maken van een behandelplan of informatie over het verloop van uw ziekte of genezing.

Ter ondersteuning van de diagnosestelling worden door radiologen ook puncties en biopten verricht om weefsel of vocht te verkrijgen voor microscopisch en bacteriologisch onderzoek. Ook behoren behandelingen zoals injecties met pijnstillend en ontstekingsremmend medicijn en drainages tot het werkterrein van de radioloog in Medische Kliniek Velsen.

De radioloog bekijkt de onderzoeksbeelden en geeft de onderzoeksresultaten door aan uw huisarts of medisch specialist. De uitslag van het radiologisch onderzoek wordt altijd met u besproken door uw huisarts of medisch specialist en niet door de radioloog. Bij Medische Kliniek Velsen kunt u terecht voor:

Echografie van het bewegingsapparaat

De afdeling Radiologie verzorgt meerdere malen per week een speciaal echografie-programma gericht op het bewegingsapparaat. Bij een klacht kan uw huisarts of specialist een dergelijk onderzoek bij ons aanvragen. Patiënten met uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat worden met een echografie onderzocht. Te denken valt aan problemen van de schouder, pols, hand, heup, knie, enkel en voet. Ook kan gekeken worden naar onderhuidse zwellingen of naar zenuwen in arm of onderbeen.

Zo nodig kan er ook een behandeling worden uitgevoerd. Dit gebeurt met een (echogeleide) injectie van een pijnstillend- en ontstekingsremmend medicijn in gewricht, peesschede of slijmbeurs om de ontsteking te behandelen. Ook kan een peesontsteking met hierin kalkneerslag worden behandeld met een zogenaamde echogeleide barbotage. Hierbij wordt onder andere na verdoving de kalk meerdere malen aangeprikt, waarna het lichaam de kalk verder opruimt.

Wij staan voor u klaar om uw klacht van het bewegingsapparaat verder te analyseren en de juiste diagnose te stellen, zodat een effectieve behandeling kan worden gestart! 

Zwangerschap

Als u (mogelijk) zwanger bent, is het niet verstandig om een röntgenfoto of een MRI-scan te maken. Als u (denkt dat u misschien) zwanger bent, moet u dit in eerste instantie vertellen aan uw behandelend arts. Die kan in overleg met u beslissen of het onderzoek door moet gaan of adviseren over een alternatief onderzoek. Is uw afspraak al ingepland, meld dan uw zwangerschap bij de medewerker van de balie op de afdeling Radiologie of bij de röntgenlaborant vóór het onderzoek plaatsvindt. Er zijn dan drie mogelijkheden:

  • Het onderzoek wordt uitgesteld tot na de geboorte.
  • De radioloog stelt een ander soort onderzoek aan u voor.
  • U krijgt een loodschort aan om het ongeboren kind te beschermen tegen röntgenstraling.

 

9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief