Echografie met behandeling (van het bewegingsapparaat)

De afdeling Radiologie verzorgt ook echografie gericht op het bewegingsapparaat. Bij een klacht kan uw huisarts of specialist een dergelijk onderzoek bij ons aanvragen.
 
Patiënten met uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat worden met echografie onderzocht. Te denken valt aan problemen van de schouder, pols, hand, heup, knie, enkel en voet. Ook kan gekeken worden naar onderhuidse zwellingen of naar zenuwen in arm of onderbeen.
 
Zo nodig kan ook een behandeling worden uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van een (echogeleide) injectie met een pijnstillend- en ontstekingsremmend medicijn in gewricht, peesschede, of slijmbeurs met als doel de ontsteking te behandelen.
Ook kan een peesontsteking met hierin kalkneerslag worden behandeld door middel van een zogenaamde echogeleide barbotage. Hierbij wordt na verdoving de kalk meerdere malen aangeprikt, waarna het lichaam de kalk verder op zal ruimen.
Deze behandelingen worden altijd door een radioloog verricht.
 
Wij staan voor u klaar om uw klacht van het bewegingsapparaat verder te analyseren en de juiste diagnose te stellen, zodat een effectieve behandeling kan worden gestart!
 
Echogeleide behandeling kan gewoon door uw (huis)arts worden aangevraagd. Wij hebben geen wachttijd.

Korte wachttijden
Vergoede zorg
Meerdere disciplines
Overnachten mogelijk
9.7
Medische Kliniek Velsen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.7 Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief