drs. Rienk Eshuis

Orthopedisch chirurg

BIG-registratienummer
19912394301

Drs. R (Rienk) Eshuis is een orthopedisch chirurg gespecialiseerd in knie- en heupprothesiologie.

Na de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, voltooide Rienk Eshuis in 2009 de studie Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Nadien is hij binnen zes jaar opgeleid tot orthopedisch chirurg. Hij heeft ervaring opgedaan als chef de clinic in het Flevoziekenhuis en als chirurg zes maanden ontwikkelingswerk gedaan in Windhoek, Namibië.

Om zich volledig toe te leggen op de knie- en heupprothesiologie volgde drs. Eshuis tussen 2018-2020 verschillende fellowships in topklinische ziekenhuizen in Nederland. In Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar specialiseerde hij zich in de heupprothesiologie via de voorste benadering van de heup onder leiding van drs. CJ Vos en de knieprothesiologie bij dr. LCM Keijser. In Isala Zwolle volgde hij een fellowship op het gebied van complexe heupchirurgie onder leiding van Dr. HE Ettema.

“Ik heb ervoor gekozen om mijn carrière voort te zetten bij Medische Kliniek Velsen. Deze kliniek zorgt ervoor dat de mens weer centraal komt te staan. Ik kan meer tijd en aandacht geven aan de patiënt. Verder kan ik hier werken met de nieuwste orthopedische en röntgenologische technieken. Zo gaan we binnenkort starten met de robotchirurgie, waarmee we met behulp van robottechnologie de knie- en heupprothese nog nauwkeuriger kunnen plaatsen. Een mooie uitdaging om een nieuwe orthopedische kliniek neer te zetten met een heel leuk team, waar kwaliteit, persoonlijke aandacht en goede sfeer heel belangrijk zijn.”

Drs. Eshuis voert de volgende type operaties uit:

  • Totale heupprothese via de voorste benadering (DAA)
  • Revisie heupprothese
  • Totale knieprothese
  • Halve knieprothese
Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief