M.I. Afzal Amir

Chirurgie

BIG-registratienummer
19038642101

Achtergrond
Geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
Opgeleid tot algemeen  chirurg in het UMCG en MST (Medisch Spectrum Twente) daarna nog 2 jaar extra specialisatie gedaan in de longchirurgie en abdominale/oncologische chirurgie en hier ruime werkervaring in opgedaan. In 2003 toegetreden tot de maatschap chirurgie in het Waterlandziekenhuis, nu Dijklander ziekenhuis.
Hier 10 jaar leiding geven aan de afdeling chirurgie als Medisch Hoofd van de vakgroep. Ondanks zijn extra taken het vak vd chirurgie in de breedste zin blijven uitvoeren, met behoud van zijn certificaten in de colorectale chirurgie, long- en traumachirurgie.

Na zijn bijdrage in de tot stand gekomen fusie van het Waterlandziekenhuis (Purmerend)  met de WestfriesGasthuis (Hoorn) besloot hij dat het na 15 jaar tijd was voor nieuwe uitdagingen en is hij via MC Zuiderzee ziekenhuis Lelystad naar Emmen gegaan en werkt hij voor het Treant ZorgGroep, een ziekenhuis met een grote adherentie en ruime patientenaanbod door fusies van 3 ziekenhuizen (Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal, en de chirurgen van het Wilhelmina ziekenhuis Assen) Met zijn interesse voor nieuwe ontwikkelingen en toepassingen hiervan heeft hij zich hier verder bekwaamd in het robot-geassisteerd opereren van de colorectale patienten.
En met zijn meegenomen ervaring de proctologie extra vorm gegeven met het SILAC en FILAC-procedures voor de behandeling van de sinus pilonidalis (haarnestcyste) en fistula ani

Er is veel terughoudendheid bij patienten met proctologische problemen om naar de dokter te gaan, mede door de taboe en de gêne die er heerst met deze ziektebeelden. Ik ben daarom van mening dat juist deze patiënten met hun proctogische problemen het beste behandeld kunnen worden in een kliniek als het MKV, waar door de bijzondere setting veel persoonlijk aandacht en tijd aan de patient gegeven kan worden. Door de jarenlange ervaring met deze aandoeningen hebben wij ook veel expertise in huis om voor elke patient een goede behandelplan op te stellen. Afhankelijk van de type aandoening kunnen de meeste patiënten ook dezelfde dag een behandeling krijgen. De bijzondere setting van het MKV maakt het ook mogelijk om innovatieve ontwikkelingen sneller te kunnen implementeren, zodat patiënten mbv de nieuwste technieken en patiëntvriendelijke methodes behandeld kunnen worden. 

Lidmaatschap:
- lid van de Nederlandse Vereniging van Heelkunde
- lid van de Nederlandse Vereniging van Longchirurgie
- lid van de Nederlandse Vereniging van Traumatologie
- lid van de Nederlandse Vereniging van Gastro-Intestinale Chirurgie
- lid van de Nederlandse Vereniging van Phlebologie

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief