drs. Wim Bouwknegt

Neurochirurg

BIG-registratienummer
09052284501

Wim Bouwknegt is met hart en ziel Neurochirurg. Hij groeide op in de omgeving van Zwolle, waar hij zijn gymnasiumdiploma heeft behaald.

Hierna studeerde hij Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. De opleiding tot Neurochirurg volgde hij bij het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen bij professor Grotenhuis. Vanwege zijn belangstelling voor de wervelkolomchirurgie heeft hij tijdens zijn opleiding gedurende zes maanden gewerkt in Londen bij Spinaal Neurochirurg Adrian Casey om zich verder toe te leggen op de complexe wervelkolomchirurgie. Hier werkte hij in The National Hospital for Neurology and Neurosurgery in Londen, in het Royal National Orthopaedic Hospital in Stanmore en in het Wellington Hospital in Londen. Na zijn opleiding tot Neurochirurg werkte hij in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, waar hij de laatste zes jaar tot het faillissement van het ziekenhuis afdelingshoofd was van de afdeling Neurochirurgie. In deze periode was hij ook werkzaam in het Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis en betrokken bij Gamma Knife behandelingen. Tevens was hij werkzaam in het Amstellandziekenhuis. Na een jaar in het Isala ziekenhuis in Zwolle te hebben gewerkt als waarnemer, is hij per 1 augustus 2020 fulltime werkzaam als Neurochirurg bij Medische Kliniek Velsen. Hij behandelt patiënten met problemen aan de gehele wervelkolom. Hij is actief lid van Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie (NVVN), lid van de European Association of Neurosurgical Societies (EANS) en lid van AO SPINE.

“Voor mij is Medische Kliniek Velsen de ideale werkplek. Ik kan optimale veilige neurochirurgische zorg bieden voor de wervelkolompatiënt. Vanwege de opzet van de kliniek met korte lijnen en voor patiënten een comfortabele omgeving, kan ik een betere en snellere service bieden dan in een groot algemeen ziekenhuis. Ik vind openheid en eerlijkheid erg belangrijk in het contact met de patiënt.”

Terug naar het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief