drs. Mariana Duarte Conde

Neurochirurg

Vroeg tijdens mijn studie geneeskunde wist ik al dat ik neurochirurg wilde worden. De prachtige neuroanatomie en het functioneren van het zenuwstelsel fascineren me. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universidad de Buenos Aires, Argentinië en de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2007 haalde ik mijn artsexamen.  

De opleiding tot neurochirurg heb ik aan het Radboudumc te Nijmegen gevolgd en succesvol afgerond in 2015. Hierna heb ik als staflid neurochirurg in het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam gewerkt tot het faillissement, gevolgd door werkzaamheden in het ETZ te Tilburg en het UMCG te Groningen. In deze periode behandelde ik ook patiënten met lumbale wervelkolom aandoeningen in het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk en het Bethesda ziekenhuis te Hoogeveen. In 2021 heb ik mij bij Bergman Clinics verder gespecialiseerd in de minimale invasieve wervelkolomchirurgie. 
Sinds 2022 werk ik fulltime bij MKV waar ik wervelkolom aandoeningen in de volle breedte behandel. 

De minimale invasieve technieken zijn altijd mijn aandachtsgebied geweest, zowel binnen de wervelkolomchirurgie als in de endovasculaire en endoscopische neurochirurgie. Gebruikmakend van geavanceerde technieken streef ik naar de beste resultaten voor de patiënt.  

Lidmaatschappen: 
-Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie 
-European Association of Neurosurgical Societies 
-American Association of Neurological Surgeons 
-Dutch Spine Society 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief